Wil jij
beter leren notuleren?

Vind jij het ook zo lastig om hoofd- van bijzaken te onderscheiden? Wat je nou wel en niet moet opnemen in je verslag als er een discussie plaats vindt? Schrijf of typ je álles wat er wordt gezegd op tijdens de vergadering, zodat je ‘zeker weet’ dat je in ieder geval niets hebt gemist?

Onze
training (Beter) Leren Notuleren

Op deze manier wordt het uitwerken van je notulen tot een goed, leesbaar verslag een klus die frustratie en stress oplevert. En het kost je nog veel tijd ook.

In onze individuele, een-op-een-training leren wij je alle tips en trucs die je nodig hebt om ontspannen en met vertrouwen te notuleren.

Notuleren wordt weer leuk en kost je veel minder tijd!

We leren je
onder andere:

 

 • Je zodanig voor te bereiden op een vergadering dat het uitwerken van de notulen eenvoudiger wordt;
 • Gericht te luisteren tijdens een vergadering, zodat je niet meer noteert dan nodig is;
 • Ontspannen te observeren;
 • Gestructureerde aantekeningen te maken waardoor het uitwerken eenvoudiger wordt;
 • Het uitwerken van begrijpelijke en gestructureerde notulen.

 

Inhoud
van de training

 

 • Gericht luisteren;
 • Soorten notulen;
 • Deelnemers aan de vergadering;
 • Voorbereiden van de vergadering;
 • Het maken van aantekeningen;
 • Het uitwerken van de aantekeningen;
 • Tips voor het goed schrijven van notulen.

 

Programma
van de dag

We starten de dag met de behandeling van een stukje theorie. Dit gebeurt op een interactieve manier, zodat er voldoende ruimte is om vragen te stellen en eventuele problemen voor te leggen die je tegen komt in je dagelijkse werk.

Je ontvangt veel handige tips en trucs en we verstrekken diverse checklisten die het voorbereiden op een vergadering en het uitwerken van de notulen vereenvoudigen.

Na het bespreken van de theorie gaan we aan de slag met door jou ingebracht (geanonimiseerd) materiaal óf met onze cases (op papier en aan de hand van DVD-materiaal van Schoevers). Je krijgt diverse vergaderingen te zien, die je ter plekke uitwerkt. Deze worden vervolgens gezamenlijk besproken.

Je mag zelf kiezen of je de notulen tijdens de training op papier uit wilt werken of op je eigen laptop.

Je mag kiezen uit een hele dag of twee halve dagen.

Als je voor twee halve dagen kiest, dan zit er een week tussen. Je hebt dan de gelegenheid om te oefenen in je werksituatie, of om cases thuis uit te werken.

Kies je voor een hele dag, dan begint de dag om 09.00 uur en eindigt deze om 16.00 uur en wordt er tussen 12.00 en 13.00 uur een heerlijke lunch verzorgd, waarbij wij uiteraard rekening houden met jouw dieetwensen.

Investering
van de dag

€ 595,00 per persoon; als alleen onze cases worden gebruikt en behandeld;

€ 695,00 per persoon; als er praktijkcases van jou worden behandeld.  Hiervoor is van onze kant enige voorbereidingstijd vereist.

Genoemd bedrag is exclusief btw en inclusief koffie/thee, lekkers bij de koffie, lunch en al het cursusmateriaal.

Na afronding van de training ontvang je een certificaat.

BONUS: heb je na het volgen van de training vragen over notulen die je moet uitwerken op je werk, dan kun je altijd contact opnemen met de trainer. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Voor groepen en in-company trainingen hanteren wij speciale tarieven. Hierover kun je het beste even contact met ons opnemen.

Greta Jordens
de trainer

Ik ben Greta Jordens. Ik verzorg de individuele een-op-een-trainingen (Beter) Leren Notuleren. Ik notuleer al sinds 1988 de meest uiteenlopende vergaderingen en bijeenkomsten. De kennis en ervaring die ik daarmee heb opgedaan en nog steeds opdoe verwerk ik voortdurend in mijn training, waardoor deze heel actueel blijft. Notuleren vind ik een ontzettend leuk vak en die passie deel ik graag.

Klinkt goed?

Je kunt ons op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur bereiken
via 055 576 70 32
Neem contact op